mercredi 17 juin 2009

Un week força cortèt sus Peitus...

PEITUS

Lo despart: Divendres 12 a 7h...

L'arribada: Divendres 12 a 18h30...




Una rota longa longa longa.... Ja fasia 25° a 7h del matin a Avinhon.... Urosament i avia la clim sus l'auto, mas es una merda completa! I a pas d'autorota qu'arriba a Peitus! (Aviam fach Avinhon/Clermont Frd/Peitus) doncas a la fin 300km sus una nacionala en construccion es la merda, mas bon i a tanben la jòia del pretz del gasoil, lo pretz del repais, los païsatges (si si un pauc: los volcans, los boscs...) ect... e enfin Peitus! Polida vila mas bon.... impossible de saber cossi anar a un punt precis perque es talament "mal foutue" que bon... Urosament encara un cop ai una amiga que viu a Peitus... donc sem sauvadas... Aprèp lo lendeman dins la tantossada ieu ma femna, mon amiga e sa femna, sem partidas per una visita rapida de la vila (e sustot aviam la musica a Fond dins la veitura per anar al parking del centre vila : Tolosa de Nogarò ! perque per de sudistas èra normal d'aver un pauc de Nogaro ! e que ieu soi Tolosana! )


E visata rapida perque sem dintradas lo dissabte dins la serrada! a 22h30.. per la precision ! e sem arribadas a Avinhon a 10h30 lo dimenge.... Mas bon aqueste còp sem passadas per l'autorota completa: es a dire : Peitus-Bordèu/Bordèu-Tolosa/Tolosa-Avinhon. E sustot arribadas completament "Fracass"...
E hop dodo per la setmana a venir? Non perque lo dimenge i avia un repais de familha e lo diluns la visita d'avinhon e encara mai tard lo dimars lo retorn a Tolosa !

1 commentaire:

Unknown a dit…

'Laidonc, ses passada per lo Lemosin !
A... Lo verd Lemosin... Quau brave pais...